SVIM OSNOVCIMA OD JESENI PO 10.000 DINARA: Lepa vest za roditelje u Trsteniku - stiže novčana pomoć iz budžeta grada

S.BABOVIĆ

13. 04. 2023. u 18:49

SVI đaci osnovnih škola na teritoriji Trstenika dobiće 1. septembra po 10.000 dinara, odluka je Opštinskog veća čije se usvajanje očekuje na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Foto S. Babović

-Doneli smo ovu odluku kako bi pomogli roditeljima da rasterete budžet u vreme kada je opremanje đaka za novu školsku godinu u toku  -napominje Milena Turk, predsednica opštine Trstenik. - Želimo da poručimo koliko je važno obrazovanje. U prvi plan stavljamo prave vrednosti, jer smo lokalna samouprava koja misli na svoju decu.

Opština Trstenik do sada je poklon-čestitkama svakog 1. septembra donosila radost u domove đake prvog razreda ,ali će od ove jeseni novac biti uplaćivan na račune roditelja svih učenika od prvog do osmog razreda.

- Naš budžet je stabilan i mi smo u situaciji da izdvojimo 24 miliona dinata za ove svrhe - napominje Turk.

Manje lokalne samouprave u Rasinskom okrugu zbog manje đaka i jednostavnije procedure raspisivanja javnih nabavki obezbeđuju i komplete knjiga. Varvarin je poklonio udžbenike za 105 učenika koji su prošle jeseni pošli u osnovnu školu,a za te namene je iz budžeta idzvojeno milion dinara. Za prvake su obezbeđene knjige i pribor u Ćićevcu, gde je u prvi razred krenulo samo 56 mališana.

Pogledajte više