ZA 39 BEBA PO 40.000 DINARA: Opština Pećinci nastavila sa uručivanjem jednokratne novčane pomoći novorođenčadima

S. KOSTIĆ 08. 04. 2023. u 07:30

Opština Pećinci nastavila je sa uručivanjem jednokratne novčane pomoći za novoronđenčad u iznosu od 40 000 dinara, a novčana sredstva dobiće 39 porodica koje su bebe prijavile u periodu od 10. decembra prošle do 31. marta ove godine.

Foto Opština Pećinci

Jedna od ovih porodica su i Radoševići iz Kupinova, kojima je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, lično uručio jednokratnu novčanu naknadu za novorođenče. Đokić je ovom prilikom  istakao da lokalna samouprava i tokom ove godine sprovodi sve tradicionalne mere podrške porodici, ali da je od ove godine uvela i nove mere.

- I dalje za svaku bebu isplaćujemo 40.000 dinara, za treće i četvrto dete u porodici boravak u vrtiću je besplatan, kao i za jedno od dece u porodicama koje imaju blizance.

I dalje finansiramo besplatno letovanje za najuspešnije učenike, ali ove godine na besplatno letovanje vodimo dvostruko više dece – 100 umesto dosadašnjih 50.- kaže predednik Đokić dodajući da su uvedene dve nove mere.

- Svakom paru koji zasnuje brak u ovoj godini Opština će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 50.000 dinara, a od ove godine lokalna samouprava finansira 30 odsto troškova boravka u vrtiću za svu decu – kazao je Đokić i poručio da sve mere imaju za cilj da se roditeljima umanje troškovi i da im se olakša odgajanje i školovanje dece.

Kristina i Miloš Radošević odlučili su da porodicu zasnuju u selu, gde nameravaju i da ostanu. Oboje su zaposleni, a kako kažu u selu imaju idealne uslove za život, nedavno je i škola renovirana.

Pogledajte više