SEFKERINU VRTIĆ, A BARANDI ŠKOLA: Ulaganja u Opovo, jednu od najnerazvijenijih opština Vojvodine

J. S. 06. 04. 2023. u 15:37

NASELjE Sefkerin,naselje sa oko 2.000 žitelja u Opštini Opovo, dobilo je danas prvi vrtić koji će moći da prihvati devedesetoro mališana što znači da nijedno dete u ovom mestu neće biti prekobrojno na listi za ovu ustanovu.

Pokrajinska vlada

Novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Bambi“, koji je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, finansirala sa 42 miliona dinara, ima savremenu opremu, nameštaj, didaktičku i računarska opremu kao i belu tehniku.Vrtić je dograđen tik uz zgradu ovdašnje osnovne škole.

- Radili smo i ranije velike projekte u ovoj opštini, rekonstruisali smo put Opovo–Debeljača, a danas smo razgovarali i sa rukovodstvom opštine o budućim projektima, pre svega kada je reč o rekonstrukciji škole u Sakulama- rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je obišao i radove u Opovu koje finansira Pokrajinska vlada, a reč je o kompletnoj rekonstrukciji Vile „Helena“, izgrađene 1900. godine, koja će ubuduće biti prostor za kulturne sadržaje. Ovaj objekat zbog neadekvatnih uslova i stanja u kome se nalazio, nije bio u funkciji, a pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Takođe, direktoru OŠ „Olga Petrov“ u Barandi Draganu Andrejiću,  Mirović je uručio rešenje za finansiranje radova na rekonstrukciji školskog objekta, vredno 31,5 miliona dinara.Projektom su predviđeni radovi na rekonstrukciji dela prizemlja, sprata i tavanskog prostora postojećeg školskog objekta, formiranje trpezarije i tri učionice.

Školu u Barandi pohađa 140 učenika, a rekonstrukcijom će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za nesmetan nastavni proces, kao i prostor za užinu koji škola trenutno nema. Pokrajinska vlada saniraće i salu za fizičko vaspitanje i druge delove škole.

Od jula 2016. godine do danas, Pokrajinska vlada je u Opovo uložila 1,17 milijardi dinara u projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, poljoprivredu, rekonstrukciju vodovodne mreže i druge lokalne projekte.

- Ulaganja se moraju nastaviti jer je Opovo jedna od manje razvijenih opština u Vojvodini - rekao je Mirović.


 


 

Pogledajte više