PRVI KORAK DO SPORTA : U novosadskom SPENS-u održana manifestacija koja je okupila 1.000 mališana

S.B.

05. 04. 2023. u 07:20

DEČJI žagor, jurcanje za loptom, druženje i razgovori sa trenerima i sportskim legendama, obeležili su jučerašnju manifestaciju, „Otvorena vrata Spens-a, prvi korak do sporta“, u kojoj je učestvovalo gotovo 1.000 školaraca.

S.B.

Mališani su na parketu Velike dvorane i Zapadnog hola JP SPC „Vojvodina“, epicentru sporta u gradu, imali priliku da se upoznaju sa raznim disciplinama, prvi put gađali u elektronske mete, igrali stoni tenis, prebacivali loptu preko mreže… uz nadzor nastavnika i trenera.

- To nam je i cilj, da se deca iz novosadskih vaspitno-obrazovnih ustanova upoznaju sa sportskim aktivnostima koja se inače upražnjavaju u našim dvoranama - kaže Dragan Milić, direktor „Spens-a“. - Zato promovišemo sportske kapacitete čitavog objekta, klubove, kao i brojne sportske škole i organizacije sa kojima naše preduzeće ima dugogodišnju poslovnu saradnju. Želja je da dobijemo neke nove klince, buduće šampione, družićemo se češće i nadamo se da će manifestacija postati tradicionalna.

PODRŠKA GRADA

Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, naglasio je da je Novi Sad grad sporta koji opravdava taj epitet popularizacijom sportskih aktivnosti dece i mladih.

-Značajno je da se deca oprobaju u raznim sportovima i nauče nešto novo o disciplinama koje ih posebno interesuju. Grad Novi Sad će posredstvom Uprave za sport i omladinu nastaviti da ih podstiče da se bave sportom kao i da ulaže u rad sportskih klubova i unapređuje uslove za još kvalitetnije bavljenje sportom - rekao je Cvjetićanin.

Prikaz sportskih disciplina „Spens“ je organizovao u saradnji sa Asocijacijom sportskih veterana Novog Sada i Savezom za školski sport, pa su mališani imali priliku da upoznaju neke od sportskih legendi grada.

- Ništa lepše od sporta i druženja koji donose zdravo telo i ličnost, bez obzira na to čime ćete se u životu baviti. Nije najvažniji vrhunski rezultat, nego bavljenje fizičkom aktivnošću koje donosi sposobnost da za sve obaveze u životu budete spremniji - pričao je deci Pavle Bajčetić, naš legendarni džudista, olimpijac.


 

Pogledajte više