VRŠAC DOBIJA PRVI SKEJT-PARK: Gradonačelnica uslišila inicijativu osnovaca (FOTO)

Jelena J. Baljak 04. 04. 2023. u 15:55

UČENICI Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vršca uputili su pismenu inicijativu lokalnoj samoupravi da se u tom južnobanatskom gradu napravi prvi skejt-park.

Foto: Grad Vršac

Tim povodom su, u pratnji direktorke škole Ane Avramović i člana Gradskog veća za obrazovanje Miroslava Lepira, bili i kod gradonačelnice Dragane Mitrović, kojoj su preneli da u Vršcu ima dosta dece i mladih koji vole da voze skejtbord, ali da nemaju adekvatan prostor za uvežbavanje i izvođenje tih veština.

Predložili su i nekoliko mogućih lokacija za izgradnju skejt-parka, koje je gradonačelnica uzela u razmatranje. Ona je najavila da će lokalna samouprava ispuniti želju ovog dela vršačke mladeži, te da bi Vršac već u toku ove godine mogao da dobije svoj prvi poligon za skejtere.

-Preduzeli smo neophodne korake u izradi daljeg rešenja, kako bi ceo posao bio urađen po svim neophodnim standardima, jer nam je bezbednost dece na prvom mestu – rekla je gradonačelnica nakon sastanka sa ovim preduzimljivim đacima. - Ova deca su nas upoznala sa sadržajima koje bi želeli da im budu na raspolaganju u novoizgrađenom skejt-parku. U tim svojim zahtevima bili su krajnje razumni, da ne kažem skromni, prikazavši nam primere kako to izgleda u drugim gradovima.

Foto: Grad Vršac

 

Vršački skejteri zasada se najčešće mogu videti kako vežbaju kod fontane Centra „Milenijum“, u Balkanskoj ulici ili na Pozorišnom trgu.

Pogledajte više