TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA: Projekcije u aprilu u Zrenjaninu

Bogoljub Grujić 30. 03. 2023. u 11:07

Turneja filmskog festivala Slkbodna zona, sedamnaesti put nastavlja se u Kulturnom centru u Zrenjaninu, projekcijama tokom aprila meseca.

B.G.

- U okviru ovogodišnje turneje filmskog festivala Slobodna zona u Kulturnom centru u Zrenjaninu, tokom aprila biće prikazana tri igrana i jedan dokumentarni film. Turneja donosi najnovije  filmove izuzetno zapažene na globalnoj filmskoj sceni - ističe Vladimir Đurić, programski urednik Kulturnog centra u Zrenjaninu.

On napominje da su projekcije planirane četvrtkom od 20 časova i da će pažljivom selekcijom biti prikazani filmovi koji su osvajali najveće nagrade i pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

Slobodna zona u Zrenjaninu, počinje u četvrtak 6. aprila, projekcijom indijskog dokumentarnog filma Pisanje vatrom, nastavlja se 13. aprila francuskim igranim filmom Prekovremeni rad, 20. aprila na programu je nemački igrani film Ljubav nemačke marke i smrt, a 27. španski igrani film Časna sestra fudbalski trener, u režiji Roberta Buesa.
 
Pogledajte više