VELIKO GRADIŠTE I VELIKO GRADILIŠTE: Ministar Martinović najavio nastavak investicija

D. NOVKOVIĆ 31. 03. 2023. u 19:00

MINISTARSTVO državne uprave i lokalne samouprave u više navrata pomoglo je realizaciju razvojnih projekata Opštine u Velikom Gradištu, a jedan od svetlijih primera je izgradnja hale sportova na Srebrnom jezeru, u koju je uloženo oko 18 miliona dinara.

TV Mlava

Nekako istovremeno, i ovdašnja skupštinska sala modernizovana je uvođenjem sistema za vođenje elektronskih sednica, a ministar Aleksandar Martinović je, tokom posete Velikom Gradištu najavio da će resor koji predvodi realizovati još mnogo kvalitetnih projekata u ovom delu Srbije.

- Nastavićemo saradnju sa ovom opštinom jer ona ima ogroman, pre svega turistički potencijal. Naš zadatak je da obezbedimo da se Srbija ravnomerno razvija i da građani ostaju u svojim rodnim mestima, te tu grade život dostojan čoveka. Radimo na tome da manje lokalne samouprave dostignu nivo razvijenosti velikih gradova i nema potrebe da se pravi razlika između Beograda i Velikog Gradišta, na primer - poručio je Martinović.

Prilikom posete obližnjem selu Kumane, koje je dobilo savremenu LED uličnu rasvetu, ministar je napomenuo da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiralo i obnovu rasvete na teritoriji čitave opštine, čime je pokazalo da ne pravi razliku između grada i ruralnih sredina.

POHVALE PROJEKTNOM TIMU

MINISTAR je posebno pohvalio lokalni Projektni tim i opštinsko rukovodstvo, jer za realizaciju ambicioznih planova nisu angažovali konsultante, već su sve radili sami, u Opštinskoj upravi i Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj. Takva strategija oslanjanja na sopstvene resurse i optimalizacija troškova, kaže, učinili su Veliko Gradište konkurentnijim ne samo pri apliciranju za sredstva resornih ministarstava, već i u prekograničnoj saradnji.

- Veliko Gradište i njegovi čelnici u Ministarstvu će uvek imati stabilnog i pouzdanog partnera, što ćemo potvrditi i skorim otvaranjem jedinstvenog upravnog mesta, da bi ovdašnjim ljudima dodatno olakšali ostvarivanje brojnih prava pred organima državne uprave i lokalne samouprave - zaključio je ministra Aleksandar Martinović.


 
Pogledajte više