POČEO MEĐUNARODNI TURNIR U RITMIČKOJ GIMNASTICI „TROFEJ NOVOG SADA 2023“: Nastupaju takmičarke iz 18 zemalja

Z. G. 18. 03. 2023. u 15:31

U VELIKOJ sali Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ danas je svečano otvoren 12. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici „Trofej Novog Sada 2023“, na kojem učestvuju 44 sportske delegacije, sa oko 550 gimnastičarki uzrasta od osam do 18 godina, iz 18 zemalja.

Pres služba Grada

To dvodnevno takmičenje organizovao je Klub ritmičke gimnastike „Ritmika”, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

- Ovo takmičenje je sjajna prilika da u našem gradu prisustvujemo izvođenju vrhunske ritmičke gimnastike svetskog nivoa i da promovišemo taj olimpijski sport na najbolji način – istakao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poručio da će Grad Novi Sad nastaviti da podstiče decu i mlade da se bave sportom, kao i da podržava novosadske klubove i unapređuje uslove za kvalitetnije bavljenje sportom i još uspešnije organizovanje sportskih manifestacija.

Na 12. međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici učestvuju takmičarke iz Izraela, Rumunije, Švajcarske, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Norveške, Kipra, Letonije, SAD, Crne Gore, Ukrajine, Litvanije i Srbije.

Pogledajte više