UČENICI TRUBE SA PAČOM FLORESOM: Mladi Paraćinci prisustvovali generalnoj probi pred koncert čuvenog trubača

Zorana Rašić 11. 03. 2023. u 12:18

UČENICI trube Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ iz Paraćina iskoristili su neverovatnu priliku da u Beogradu prisustvuju generalnoj probi Beogradske filharmonije i druže se sa čuvenim svetskim trubačem Pačom Floresom.

Foto: Fejsbuk/Music art project

On je na „Kolarcu“ sa Beogradskom filharmonijom održao koncert, a talentovani Paraćinci uživali su u probi zahvaljujući saradnji paraćinske škole sa programom „Muzika nade“ u okviru EL sistema programa u Srbiji, čiji je Pačo suosnivač.

Ovim je ozvaničena saradnja OMŠ „Milenko Živković“ sa programom „Muzika nade“, čiji je prvi rezultat uživanje učenika od prvog do četvrtog razreda sa odseka trube u vrhunskom repertoaru prepunom latino ritmova budući da je Pačo iz Venecuele.

Za mlade talente iz Paraćina bio je to veliki događaj jer su prvi put uživo slušali jednog od najvećih svetskih trubača.

Kako je ranije najavila vršilac dužnosti direktora te škole Simonida Pešić, ulazak u projekat „Muzika nade“  omogućiće učenicima različitih odseka češći pristup probama, radionicama ili koncertima velikih imena iz sfere muzike kada nastupaju u Srbiji, što će svakako poboljšati kvalitet njihovog muzičkog obrazovanja.

Pogledajte više