RAJ ZA OČI I NEPCA: Budući vrhunski kuvari i poslastičari iz Vrnjačke Banje pobrali lovorike na Međunarodnom takmičenju u Grčkoj (FOTO)

G. ĆIROVIĆ 08. 03. 2023. u 17:59

UČENICI Ugostiteljsko-turističke škole (UTŠ) u Vrnjačkoj Banji ostvarili su zapažen uspeh na 12. Međunarodnom takmičenju južne Evrope održanom u Solunu dokazavši da su, iako na početku svoje kulinarske karijere, već sada majstori svog zanata.

UTŠ Vrnjačka Banja

U organizaciji „Kulinarskih profesionalaca Grčke“, u veoma jakoj konkurenciji učenika Visokih škola i Master kulinara, kao najmlađi učesnici Vrnjčani su nastupajući u osam disciplina osvojili ukupno šest medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane, kao i pehar za „Vrhunsku trofejnu jagnjetinu“.

UTŠ Vrnjačka Banja

Jedno od jela učenika vrnjačke UTŠ

- Ponosni smo na učenike i profesore koji su još jednom na dostojan način predstavljali i našu školu, i grad i državu. Đaci su demonstrirali ljubav prema kulinarstvu, znanje, veštinu i ogroman trud. Uz nesebičnu pomoć i podršku profesora mentora, dobar rrzultat nije mogao da izostane – zadovoljno kaže Jelena Čeperković, direktorka vrnjačke UTŠ.

UTŠ Vrnjačka Banja

Jedno od jela učenika vrnjačke UTŠ

U najvećoj grčkoj luci na Egejskom moru, boje svoje škole i Srbije branili su učenici Luka Banjac, Andreja Arsenijević, Vidan Đoković i Milan Bogdanović. Takmičenje je bodovalo 16 internacionalnih sudija iz „Svetske asocijacije društva kulinara“, a po rečima direktorke Čeperković, ovom prilikom posebno se istakao Luka Banjac koji je osvojio srebrno i bronzano odličje.

UTŠ Vrnjačka Banja

Učenik Luka Banjac osvojio dva odličja

- Kao najmlađi takmičar u juniorskoj konkurenciji Luka je u pripremi jela od živine osvojio najviše bodova, a potom je, dan kasnije, uspešan bio i u pripremi paste, odnosno jela od testenine – dodaje direktorka škole. - U narednom periodu očekuje nas još nekoliko značajnih takmičenja na kojima ćemo se truditi da se predstavimo u što boljem svetlu i potvrdimo ugled koji našoj ustanovi zasluženo pripada.

Pogledajte više