ŠANSA ZA RADNA MESTA: Uskoro intenziviranje gradnje Moravskog koridora kroz vrnjačku opštinu

G. ĆIROVIĆ 07. 03. 2023. u 11:17

U narednih godinu i po dana intenziviraće se radovi na izgradnji deonice autoputa Pojate-Preljina, takozvanog „Moravskog koridora“, kroz teritoriju vrnjačke opštine, što će otvoriti potrebu za većim brojem radnika različitog profila.

Opština Vrnjačka Banja

Ovo je jedan od zaključaka sastanka predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića sa delegacijom izvođača radova kompanije „Behtel-Enka“ koju su činili Vincet Naugarade, menadžer za odnose s javnošću i održivi razvoj, Jasmina Vučić koordinatorka za Sektor 2 i Milica Đošić, službenica u ljudskim resursima.

- Nadam se da će veći broj građana se teritorije vrnjačke opštine, svojim kompetencijama i stručnom spremom odgovoriti zahtevima i naći zaposlenje na jednom od najznačajnih gradilišta u regionu. Izgradnja auto-puta je velika šansa i za vrnjačke firme, a Opština će pružiti svu administrativnu podršku – rekao je Boban Đurović, prvi čovek vrnjačke opštine.

Opština Vrnjačka Banja

Sastanak predsednika opštine Bobana Đurovića sa delegacijom firme "Behtel-Enka"

Ovom prilikom istaknuto je i da će se tokom izgradnje ove deonice veliki broj lokalnih puteva koristiti kao pristupne saobraćajnice za izvođenje radova. Prema ugovoru koji su zaključili lokalna samouprava i kompanija „Behtel-Enka“, izvođač je u obavezi da sve korišćene puteve po završetku radova vrati u prvobitno stanje. Zato će ovdašnja stambena agencija i opštinska ispekcija sačiniti zapisnik o stanju puteva pre i nakon završetka izgradnje.

- „Moravski koridor“ je od izuzetne privredne, turističke i ekonomske važnosti. Otvariće se mogućnost povećanja dolaska stranih gostiju jer će Vrnjačka Banja postati dostupnija i nezaobilazna stanica za sve koji putuju iz srednje, severne i zapadne Evrope prema Turskoj, Grčkoj i Makedoniji – naglasio je Đurović. - Osim toga, do Beograda će se stizati za sat i 15 minuta, dok će građanima i gostima biti potrebno samo dvadesetak minuta do aerodrom „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva, odnosno 45 minuta do aerodroma u Nišu.

Pogledajte više