DONACIJA UŽIČANIMA: Jačanje socijalne zaštite uz pomoć Nemačke agencija za međunarodnu saradnju

N. J. 24. 02. 2023. u 12:21

U OKVIRU nemačko - srpske saradnje, Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), preko šabačkog „Karitasa“ finansirala je nabavku vozila vrednog 13.000 evra, namenjenog užičkom Gradskom centru za pružanje usluga socijalne zaštite.

Grad Užice

Ključevi vozila, laptop računar, antidekubit dušeci i merači pritiska uručeni su gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević, a donacija će olakšati rad centra koji pruša usluge osetljivim grupama stanovništva.

- Usluge koje preko Gradskog centra pružamo korisnicima moraju biti na najvišem nivou i upravo zbog toga ova donacija veoma je značajna – naglasila je istakla je gradonačelnica Užica nakon primopredaje vozila - Za nešto više od tri godine koliko radi sa korisnicima, centar je uspostavio niz usluga, kroz koje pruža podršku i pomoć pojedincima i njihovim porodicama u poboljšanju kvaliteta života. Pomoć u kući za starije osobe i decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, lični pratilac deteta, usluge podrške za samostalan život, savetodavno terapijske i edukativne usluge podržane su od strane grada, kao osnivača ovog centra.

- Grad Užice ima uspostavljene usluge socijalne zaštite na zavidnom nivou – ocenila je programska menadžerka „GIZ“ Tatjana Rajniš - Kako se projekat odnosi na povećanu mobilnost usluge pomoć u kući htela bih da iskažem zahvalnost svim geronto domaćicama, koje su prepoznate kao veoma vredan i važan resurs na lokalu. Želimo da im olakšamo posao i omogućimo da stignu do što većeg broja korisnika u ruralnim i oblastima koji su van sistema socijalne zaštite

Gradski centar za usluge socijalne zaštite do sada je koristio vozilo JKP “Vodovod”, koje je na sebe preuzelo i sve obaveze oko registracije i održavanja istog. Kako je ovom prilikom istakao član Gradskog veća za oblast socijalne politike Slobodan Grbić u toku je procedura nabavke još jednog vozila kojim će biti moguće doći i do nepristupačnih domaćinstava, naročito u zimskim uslovima, kao i nabavka vozila za prevoz osoba sa invaliditetom.

Pogledajte više