SKUP O FINANSIRANJU POLJOPRIVREDE ODRŽAN U PKV: Veći deo agrarnog budžeta odlazi na subvencije

Z. G. 07. 02. 2023. u 16:18

VEĆINSKI deo ovogodišnjeg rekordnog budžeta za poljoprivredu Srbije, koji iznosi 79,7 milijardi dinara, biće usmeren na subvencije, direktna plaćanja i mere ruralnog razvoja, izjavila je danas u Novom Sadu državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivana Popović.

Privredna komora Vojvodine

Na tradicionalnom skupu u Privrednoj komori Vojvodine, posvećenom finansiranju domaćeg agrara u 2023. godini, istaknuto je da je lanjska ukupna spoljnotrgovinska razmena agrara Srbije iznosila je 7,9 milijardi evra što 20,1 odsto više u odnosu na 2021. godinu.

Kako je navedeno u saopštenju, prošlogodišnja ukupna vrednost spoljnotrgovinske razmene agrara u Vojvodini iznosila je 3,2 milijardi evra i veća je za 18,2 procenta u odnosu na prethodnu godinu, naveo je sekretar Udruženja poljoprivrede pri PKV Mladen Petković i dodao da je vrednost lanjskog izvoza bila 2,1 milijardu evra.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petreš rekao je da resorni pokrajinski sekretarijat ove godine ima budžet od 10,7 milijardi dinara i najavio niz konkursa za raspodelu tog novca, koji će obuhvatiti razne segmente poljoprivredne proizvodnje.

Pogledajte više