ZADUŽENJE OD 150 MILIONA DINARA ZA PRIVREDNU ZONU VALJEVA: Kredit za infrastrukturu

B. PUZOVIĆ 13. 02. 2023. u 08:50

ZA opremanje ovdašnje privredne zone infrastrukturom, grad Valjevo će podići kredit od 150 miliona dinara. Uređenje privredne zone potrebno je, kako je rečeno na Gradskom veću Valjeva, zbog otvaranja proizvodnih pogona nemačkih kompanija “Bizerba” i “Hansgrohe”, koji su proglašeni projektima od značaja za državu.

Gradska uprava Valjevo

U budžetu grada predviđeno je 125 miliona dinara za izgradnju nedostajuće infrastrukture u privrednoj zoni, a oko 150 miliona, koliko nedostaje, biće obezbeđeno kreditom, kako bi svi radovi bili završeni po planu. Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o pokretanju inicijative za proširenje slobodne zone Šabac, na područje Valjeva.

- Cilj proširenja slobodne zone je ekonomski razvoj Valjeva, povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta radi jačanja postojećih i provlačenja novih investicija, uvećanje obima proizvodnje roba i usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija – zaključak je Gradskog veća. - Na osnovu dostavljenog pisma o namerama, iskazano je interesovanje firme “Hansgrohe” da posluje u režimu slobodne zone.

 
Pogledajte više