BESPLATNA OBUKA ZA BUDUĆE PREDUZETNIKE: Raspisan javni poziv u Vranju

Dejan Ristić 07. 02. 2023. u 10:50

GRAD Vranje raspisao je javni poziv za pohađanje obuke za 50 nezaposlenih lica čije će najbolje biznis ideje biti podržane sa po 300 hiljada dinara bespovratnih sredstava.

Foto: D. R.

Vranje je jedna od osam lokalnih samouprava u Srbiji koje su od Ministarstva za rad dobile sredstva za realizaciju projekta „Razvoj poslovnih ideja - jednaka šansa za sve“. Na osnovu toga grad je raspisao javni poziv za 50 nezaposlenih za koje će biti organizovana besplatna obuka koja obuhvata oblast preduzetništva, kao i karijerno vođenje.

Nakon obuke koja će trajati ukupno sedam dana, 10 polaznika koji predlože najbolje biznis ideje steći će pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od po 300 hiljada dinara.

Obuku će obavljati stručna lica i ona obuhvata izradu biznis planova, elektronsko knjigovodstvo i ostala bazična znanja za pokretanje sopstvenog posla, kaže gradski većnik za privredu Nebojša Zupančić.

- Grad Vranje je i u prethodne dve godine realizovao slične projekte, gde su nezaposlenima dodeljivana sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa. Prilikom obilaska njihovih radnji utvrđeno je da svi uspešno rade - kaže Zupančić.

Većnik dodaje da će svi polaznici obuke imati apsolutnu podršku lokalne samouprave, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, njega lično, kao i Razvojne agencije Pčinjskog okruga. On je apelovao da se nezaposleni prijave bez bojazni i ustručavanja, jer je jedino važno da dođu sa dobrom idejom.

Bespovratna sredstva mogu biti korišćena za nabavku opreme za rad u registrovanoj preduzetničkoj radnji ili u okviru privrednog društva. Nezaposleni se mogu prijaviti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili u Gradskoj upravi do 13. februara.

BONUS VIDEO - NI ONA NIJE IZDRŽALA: Zemljotres u Gazijantepu srušio tvrđavu staru 2.000 godina

Pogledajte više