LOPOV UHAPŠEN, OBREŽ ODAHNUO: U selu kod Varvarina rasvetljena serija januarskih krađa

S. Babović

31. 01. 2023. u 08:40

NISU krađe po selima retke, ali serija pljački koja je u januaru zadesila veliko selo Obrež kod Varvarina nije bila ranije zabeležena.

Detalj iz centra Obreža, Foto S. Babović

Otuda je pronalazak i osumnjičenog, kao i većeg dela ukradene robe, ohrabrio meštane ovog sela u kojem živi oko 2.000 stanovnika. Sada, kažu, mirnije spavaju...

- Nikome nije bilo svejedno i baš noć pre nego što je sve razotkrivemo, probudila sam se u strahu - svedoči meštanka Živica Simić.

- Jer, nikada dosad se nije dogodilo da za dve sedmice bude poharano više od deset kuća.

Snežana Mitić, Foto S. Babović

Živica Simić, Foto S. Babović

Moja prodavnica je povremeno bila na meti, ali pamtim da su nam devedesetih odneli bicikl tada plaćen 400 maraka, a pre tri godine odneti su paštete, salame, slanina, hleb... Nikada nije dobro ako se lopov ne uhapsi.

Taj scenario se sada nije ponovio. Uprkos činjenici da su poharane kuće bile bez stanara, jer su vlasnici uglavnom preminuli, osumnjičeni je identifikovan.

- Iz kuće pokojnih roditelja ukradeni su ogledalo i hrana, pa smo promenili brave, ali ništa drugo nismo mogli - kaže Snežana Mitić iz Obreža, priznajući da ni oni, kao ni većina drugih oštećenih, zbog male vrednosti, krađe nisu ni prijavljivali.

- Možda je i trebalo, jer je kuća našeg pokojnog ujaka bila među prvima koje su opljačkane - koleba se Slavoljub Petrović.

Slavoljub Petrović, Foto S. Babović

U svakom slučaju, policajci iz Varvarina su uspeli da rasvetle teške i krađe koje se odnose na otuđenje tehnike, a krivična prijava podneta je protiv muškarca od 49 godina, koji se sumnjiči da je od početka januara, iz četiri kuće u kojima niko nije boravio, odneo televizor, laptop, slike, bicikl i razne druge predmete. Ukradeni predmeti vraćeni su vlasnicima.

Pogledajte više