PREBOGAT “SVETOSAVSKI MARATON“: Odličan odziv takmičara i ljubitelja poezije u Paraćinu (FOTO)

Zorana Rašić 30. 01. 2023. u 13:18

JUBILARNI 30. „Svetosavski pesnički maraton“ u Paraćinu protekao je u druženju i pozitivnoj energiji, a učesnici u takmičenju i posetioci uživali su u kazivanju stihova.

Foto: Fejsbuk/KK "Mirko Banjević"

Na manifestaciji su nastupili pesnici iz četrnaest književih klubova iz različitih gradova Srbije, a u  prvom delu programa dodeljene su nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola čiji su radovi zastupljeni u Zborniku.

Stručni žiri imao je dosta muke da u mnoštvu pesama odabere najbolje. Ove godine dodeljene su četiri nagrade i dve pohvale.

Nagrada "Mirko Banjević" pripala je Saši Milovanoviću iz Prokuplja. Aleksandra Stojaković iz Aleksinca dobitnica je nagrade „Venedikt Crepović“, dok je „Svetosavskim odličjem“ nagrađen Dragan Stošić iz Leskovca. U konkurenici takmičara iz Književnog kluba „Mirko Banjević“, koji je bio domaćin, ova nagrada pripala je Zlati Jovanović.

Pohvale su dobile Aleksičanka Svetlana Biorac Matić i Jelena Janković iz Leskovca, dok su klubovima i sponzorima podeljene zahvalnice za doprinos razvoju kulture u opštini Paraćin.

Jubilarni „Svetosavski maraton“, kao i sve prethodne, organizovao je paraćinski KK „Mirko Banjević“ i to je uvod u obeležavanje velikog jubileja ovog udruženja – pola veka od osnivanja.

Suorganizator velike pesničke manifestacije bio je Kulturni centar Paraćin.

Pogledajte više