VIŠE NEĆE BITI RUINIRAN: Obnovlja se put između Subotice i Kanjiže

J. L. 18. 01. 2023. u 20:53

DEO Kanjiškog puta između Šupljaka i Malih Pijaca je obnovljen i proširen za šta je gradske kase Subotice izdvojeno je 11,8 miliona dinara.

foto: J.L.

Put Šupljak  - Male Pijace je najkraća veza između Subotice i Kanjiže, godinama je ruiniran zbog velike frekvencije saobraćaja, a okviru prve faze rekonstrukcije ova deonica je proširena nasipanjem struganog asfalta i time su stečeni uslovi za narednu fazu koja podrazumeva asfaltiranje.

-  Ovo je put od regionalne važnosti. Ne koriste ga samo poljoprivrednici i meštani Šupljaka i Malih Pijaca, već i svi oni koji iz Subotice putuju za Kanjižu, Novi Kneževac, Čoku ili neka udaljenija mesta. Upravo zbog toga, kroz ove dve faze, želimo u potpunosti da popravimo ovaj put - rekao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada i dodao da je izrađena kompletna projektno - tehnička dokumentacija.  - Ove godine konkurisaćemo kod Fonda za kapitalna ulaganja APV, jer želimo da ova saobraćajnica postane normalan javni put na kom mogu da se mimoilaze vozila. 

Prva faza radova finansirana je iz sredstava budžeta Grada Subotice i Opštine Kanjiža.

- Od ukupno pet kilometara, Kanjiži pripada 3,2 kilometra lokalnog puta. Ovaj put zahteva popravku svake godine, što nikako nije isplativo, a za nas je od izuzetne važnosti da imamo dobru i kvalitetnu putnu vezu sa Suboticom - objasnio je  Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža.

Pogledajte više