DAR PRVOROĐENOJ: Anastasija Batoćanin dobila poklon opštine Negotin

S. M. J. 04. 01. 2023. u 15:19

PREDSEDNIK Opštine Negotin, Vladimir Veličković darivao je prvorođenu bebu u 2023. malenu Anastasiju Batoćanin iz Malajnice kod Negotina, rođenu 1. januara.

Foto: S.M.Jovanović

Anastasiji Batoćanin i njenoj mami Ivani Mitrojević (27) iz Malajnice kod Negotina Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uručio je poklon čestitku u visini od 75.353 dinara, kolika je visina prosečne  neto zarade u Republici Srbiji.

Prvorođena negotinska beba u 2023. rodila se 1. januara u 16.19 sati. Teška je 3.530 grama i dugačka 53 santimetra a na rođenju je dobila čistu desetku. Anastasiju kod kuće čeka i brat Aleksa koji će uskoro napuniti pet godina.

- Ne postoji lepši događaj u životu od rođenja novog život, zbog toga i živimo. Voleo bih da bude više prinova i očekujem da ćemo u narednom periodu omogućiti sve uslove da se naši sugrađani opredele za proširenje svojih porodica i da će nas u narednom periodu biti više – rekao je, tom prilikom, Vladimir Veličković.

U opštini Negotin u kojoj već godinama bela kuga uzima danak, i u prošloj godini nastavljen je trend negativnog prirodnog priraštaja sa svega 147 novorođenih beba, za tri manje nego u 2021.

- Prošle godine je prva beba u godini bio dečak, sada je to devojčica i možda će to biti i neka sreća da imamo ove godine više beba. Prošle godine imali smo 145 porođaja, sa ukupno 147 beba, dve blizanačke,  i to je u odnosu na 2021. pet porođaja i tri bebe manje.  Nadam se da će ova godina biti bolja ne samo što se tiče porođaja nego i uslovi rada su nam sada malo bolji – kaže primarijus dr Miroslav Ivić, načelnik  Odeljenja ginekologije i akušerstva Zdravstvenog centra u Negotinu.

Pogledajte više