PRVOG JANUARA ROĐENE TRI BEBE: Pirotski zvaničnici darivali novorođene mališane i njihove majke

V. ĆIRIĆ 02. 01. 2023. u 13:12

PIROTSKI gradonačelnik Vladan Vasić i direktor JP "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić, tradicionalno su posetili ginekološko odeljenje u pirotskoj Opštoj bolnici i i darivali novorođene bebe i njihove majke.

V.Ć.

Prvog dana Nove godine rođene su tri bebe i to dva dečaka i jedna devojčica.

U konstataciju da je 2022. godine rođeno 356 beba, što je za 91 manje nego prethodne godine, dr Vladan Đurov, načelnik odeljenja, rekao je da se broj novorođenčadi smanjuje iz godine u godinu, a najveći pad je u Pirotu i Beloj Palanci. Prošle godine bilo je nešto više beba u Dimitrovgradu i Babušnici.

Vasić je konstatovao da će se u narednom periodu mnogo pažnje pokloniti populacionim merama lokalnih vlasti i republike. Dodao je da je Pirot dobro mesto za život, ali da u populacionoj politici mora nešto da se menja i da će time da se bavi Savet koji je formiran u Gradskoj upravi.

Direktor pirotske Opšte Bolnici dr Goran Petrović istakao je da lokalna vlast za republikom i javnim preduzećima  pomaže rad Bolnice i da je nedavno samo za posteljine i dušeke, kao i medicinsku opremu, izdvojeno više od 8,5 miliona dinara.

Pogledajte više