SANJA DRES SRBIJE: Mladi golman Vukašin Šuranji (14) uspešno brani mreže lokalnih klubova (FOTO)

Bogoljub Grujić 27. 12. 2022. u 17:18

TALENTOVANI mladi golman Vukašin Šuranji iz Srpskog Itebeja.

Privatna arhiv

Hobotnica na golu, hrabar kao lav i totalno zaluđen fudbalom, najkraći je opis četrnaestogodišnjeg Vukašina Šuranjija, talentovanog čuvara mreže iz Srpskog Itebeja, za kojeg stručnjaci kažu da je trenutno jedan od najboljih u svom uzrastu.

Fudbalom je počeo da se bavi kao krilni i centralni napadač u lokalnom klubu 1. oktobar, sa nepune četiri godine, a pet godina kasnije, prvi put stao je stao na gol i od tada je dres sa brojem jedan njegova svetinja.

- 2019. godine branio sam za Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, a onda na poziv Amira Teljigovića i po preporuci tadašnjeg trenera Slobodana Dubajića, prelazim u Proleter - kaže Vukašin, ponosan na činjenicu da je sa Proleterom osvojio brojne turnire i treće mesto na državnom prvenstvu Mini Maksi lige i laskavu titulu najboljeg golmana tradicionalnog Zimskog turnira u Zrenjaninu.

Da bi usavršio fudbalsko znanje i golmansku tehniku, nekoliko godina je bio na golmanskoj akademiji Jorgačević, a onda je stigao poziv novosadske Vojvodine, gde je sad standardno na golu pionirskog tima.

- Obožavam fudbal, golmanski je praktično sav moj sveti i bio bih presrećan da uspem u fudbalu i obučem dres reprezentacije Srbije - ističe Vukašin, za kojeg treneri kažu da je disciplinovan, vredan i bez problema obavlja sve postavljene zadatke.

BONUS VIDEO - "BEOGRADSKA ZIMA": Grad organizuje doček Nove godine uz besplatan koncert i vatromet

Pogledajte više