POŽAR PROGUTAO DOM I UNIŠTIO BUDUĆNOST: Jelena Jević iz Kikinde i njen sin zabrinuti za sudbinu

Rada Šegrt

25. 12. 2022. u 07:11

KIKINĐANKA Jelena Jević (66) i njen bolesni sin Marko (41), kojima je u novembru u požaru uništena kuća u Kikindi, preselili su se u Iđoš.

Foto Rada Šegrt

U ovo selo otišli su jer su im veliki humanisti Branislava Dudej i Paja Jovanov ustupili svoju praznu kuću na korišćenje. Iako su zadovoljni što će prezimiti na sigurnom mestu, Jevićima, ipak, u kući mnogo toga nedostaje. Jedna porodica iz Kikinde iz teksta u "Novostima" saznala je za nevolje i potrebe Jevića i odlučila je da im daruje nekoliko korisnih stvari.

- Odneli smo im frižider sa komorom za duboko zamrzavanje, usisivač i dva sanduka iscepanog drveta za ogrev. Saznali smo da im to nedostaje, pa smo želeli da im bar malo pomognemo. Jevići su nekada živeli u istom naselju gde i mi, pa ih malo poznajemo - rekao je bračni par koji je i prevezao tehniku i ogrev do Iđoša, ali ne žele da im se ime pominje u medijima.

Jevići su ranije krevete dobili od preduzetnika iz Kikinde, ali im je potreban još bar električni šporet sa rernom. Jelena kaže da bi bila zadovoljna i onim malim sa dve ringle i rernom.

Foto Rada Šegrt

Jelena Jević

- Zahvalni smo na ustupljenoj kući, ali me brine neizvesnost, jer nemamo trajan smeštaj. Naš jedini spas je novi krov nad glavom, ali kako do njega da dođemo. Ne znam ni da li je moguće sanirati našu izgorelu kuću. Sami ništa ne možemo da uradimo. Spasla bi nas jedino donacija, neka humanitarna organizacija koja bi nam obnovila kuću da imamo gde da živimo - jada se Jelena koju nevolje samo sustižu.

Podsećamo da je početkom godine u saobraćajnoj nesreći doživela tešku povredu, kada se sa grupom radnika kombijem vraćala sa sezonskog posla. Radila je da uveća primanja za sebe i sina, jer od malih penzija teško žive. Međutim, zbog povrede u nogu joj je ugrađena metalna šipka, što joj otežava kretanje, a sin je radno nesposoban.

- Ne znam ni gde ćemo ni kako ćemo dalje - nemoćno širi ruke Jelena, kojoj je život stavio teško breme na leđa.

Bračni par iz Iđoša, dugogodišnji hranitelji dece bez roditeljskog staranja, ustupio im je kuću na korišćenje, da je održavaju i plaćaju račune. Na toj adresi mogu da ostanu najverovatnije do jeseni. A šta posle? Kuća Jevića u Srbobranskoj ulici u Kikindi većim delom je uništena. Unutrašnjost je neupotrebljiva, jer je vatra, izazvana najverovatnije lošom instalacijom, spalila celokupan nameštaj, sobe, kupatilo. Prvu pomoć nakon požara pružili su im Centar za socijlani rad, Crveni krst, Gradska uprava i preduzetnici.

APEL ZA POMOĆ

SVI koji žele da pomognu Jevićima prilog mogu da uplate na Jelenin račun: 265-0000000580627-52, kod Rajfajzen banke. Mogu i da kontaktiraju s Centrom za socijalni rad u Kikindi, da ih pronađu u Ulici Hajduk Veljka 13 u Iđošu ili telefonom 063/7599938.

Pogledajte više