CENA ENERGENATA OPTEREĆUJE GRADSKU KASU: Usvojen budžet grada Vranja za narednu godinu

Dejan Ristić 22. 12. 2022. u 21:32

ODBORNICI lokalnog parlamenta u Vranju usvojili su jednoglasno Odluku o budžetu grada za 2023. godinu koja je generalno ocenjena kao oprezna zbog nemogućnosti predviđanja ekonomskih tokova u narednoj godini.

D. Ristić

 Najveće opterećenje za gradsku kasu biće nabavka energenata čija je cena višestruko povećana u poslednjih nekoliko meseci.

Odluka o budžetu predviđa prihode u iznosu od 3, 229 milijardi dinara, dok su rashodi projektovani na oko 3,284 milijarde. Budžetski prihodi će biti na nivou prethodne dve godin,e što je gradski većnik Bojan Kostić u obrazloženju naveo kao uspeh u uslovima energetske i ekonomske krize, dok je kompletan budžet ocenio kao realan i uravnotežen.

- Planirani deficit je oko 55 miliona dinara, odnosno 1,7 odsto planiranih prihoda i on se skoro u potpunosti pokriva postojećom budžetskom rezervom. Planiramo da sa 45 do 50 miliona pređemo u narednu godinu i tim sredstvima pokrijemo deficit – istakao je Kostić.

Skupština je usvojila i Odluku o budžetu Gradske opštine Vranjska Banja za 2023. godinu, kojom su planirani ukupni prihodi u iznosu od 185 miliona dinara.

Pogledajte više