UPOZORENJE VATROGASACA: Zbog dimnjaka i neispravnih instalacija u Subotici čak 20 požara za dva meseca

J. L. 19. 12. 2022. u 18:14

OD početka grejne sezone vatrogasci - spasioci u Subotici i okolini imali su 20 intervencija zbog požara koji su nastali usled neočišćenih ili neispravnih dimnjaka ili zbog neispravnih električnih grejalica.

J.J.Baljak

Tokom prethodne grejne sezone u stambenim objektima zabeleženo je 110 požara, a od početka ove grejne sezone, od sredine oktobra, vatrogasci - spasioci su intervenisali 20 puta.

-Tokom grejne sezone do požara dolazi zbog neočišćenih ili neispravnih dimnjaka, nepažnje prilikom loženja, neispravne električne grejalice, kao i držanja zapaljivih materijala u blizini grejalica ili mesta na kom se loži. Takođe, do požara dolazi i usled preteranog opterećenja elektro-instalacija - objašnjava Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona - Sve ove razloge možemo svrstati u ljudski faktor, odnosno nemar i nepažnju.

Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a apeluju na građane da adekvatno održavaju uređaje za grejanje, da čiste dimnjake i da vode računa kako ne bi došlo do preteranog opterećenja elektro-instalacija.

Pogledajte više