PORODICA RAŠKOVIĆ RASPLAKALA SRBIJU, SADA STIGLA POMOĆ: Država obećala da će biti uz njih, obezbediće bolje uslove za odrastanje i školovanje

J. S. Z.

13. 12. 2022. u 17:42

GOTOVO da nema građanina Srbije koji nije video snimak dve sestre i brata iz porodice Rašković u selu Svinjište kod Kuršumlije, a koji su ispričali da nemaju drugare zbog uslova u kojima žive.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Dušan (13), Lutka (12) i Aleksandra (11) deca su koja nemaju kupatilo, nemaju svoje sobe, računare, a sa kojima drugari, kako su ispričali, ne žele da se druže, jer su "sirotinja".

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Porodicu Rašković danas je obišao državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić, koji je sa roditeljima ovo troje mališana razgovarao o mogućnostima za unapređenje uslova u kojima žive.

Janić je tom prilikom istakao da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biti uz ovu porodicu i mališane, kako bi imali bolje uslove za odrastanje i školovanje.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Državni sekretar je istakao da sva deca zaslužuju da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i da odrastaju u normalnim uslovima, kao i da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kontinuirano posvećeno tom zadatku.

Sa Janićem porodicu su obišli i predstavnici opštine Kuršumlija, Centra za socijalni rad i Crvnog krsta Srbije.

Pogledajte više