NOVA PREMIJERA SAMO U PARTERU: Kruševačko pozorište uspelo da prevaziđe posledice nedavnog požara

S. Babović

10. 12. 2022. u 13:33

MESEC i po posle velikog požara u staroj zgradi Trgovačke omladine u centru grada na Rasini, Kruševačko pozorište čije se prostorije nalaze u prizemlju i bile su znatno oštećene, 13. decembra ponovo će primiti publiku - na poslednjoj premijeri u ovoj godini.

Foto S. Babović

- Za gledaoce će, do kraja sezone biti otvoren samo parter. Inače, u požaru nisu stradali ni fundus sa kostimima,kao ni dekor, ali su značajno oštećeni Mala sala, stepenište koje vodi do balkona, deo gde su tonska i kabina za svetlo, kancelarije - kaže predstavnica pomenutog teatra Svetlana Đurđević, napominjući da galerija neće biti u upotrebi samo iz estetskih razloga, jer su još vidljive posledice plamena koji je buknuo na trećem spratu objekta, gde je bila kineska robna kuća "Jumart".

Foto Kruševačko pozorište

Pozorište nije ni prestalo da radi, ali su nastupali na scenama u Rakovici, Leskovcu, Vranju, Lazarevcu, Nišu i Aleksincu, gde su ih kolege odlično primile i zaslužuju iskrenu zahvalnost. Baš kao i Ministarstvo kulture, koje je realizaciju tih gostovanja pomoglo sa milion dinara.

I, dok se šteta od požara još procenjuje, pripremljena je premijera predstave "Duplo golo", koju režira Nenad Todorović.

Foto S. Babović

Svetlana Đurđević

- U januaru ćemo organizovati i popularni festival za decu "Kruška", a nije isključeno da zbog smanjenog gledališta, umesto tri, igramo četiri komada u toku dana. U međuvremenu, planiramo nastavak praznične tradicije, odnosno predstavu "Novogodišnja odiseja" - zaključuje Svetlana Đurđević.

Pogledajte više