ZAHVALJUJUĆI VLADI SRBIJE: Akva park na Paliću biće gotov do kraja maja

J. L. 07. 12. 2022. u 16:05

PREDUZEĆE „Park Palić“ i Ministarstvo turizma, sporta i omladine sutra će potpisati ugovor o dodeli 470 miliona dinara za završetak Akva parka na Paliću. Reč je o kompletnom iznosu neophodnim da se posao privede kraju, te je otvaranje Akva parka planirano za 31. maj 2023.godine - najavljeno je danas na Paliću.

foto:J.L.

 -Kao što je obećano, sredstva su obezbeđena rebalansom republičkog budžeta i dokaz da u politici u Srbiji data reč ima težinu. To se videlo prvi put, kada je obezbeđena prva tranša od 230 miliona dinara i sada ovo – poručuje Ištvan Pastor. – Akva park će biti završen, a pred nama je i važan zadatak da pronađemo operatera koji će brinuti o funkcionisanju objekta. Treba da odaberemo profesionalnog operatera, koji će voditi računa o svemu. Ne mislim da to treba da bude „Park Palić“ ili javno preduzeće za sportske objekte već neko ko će profesionalno da brine o svim uslugama koje će nuditi Akva park.

Zahvaljujući odluci Vlade Srbije o iznosu dodeljenih sredstava sprovedena je javna nabavka i odabran izvođač radova, tako da se neće gubiti na vremenu i biće ispoštovani zakonski rokovi.

             

Pogledajte više