NOVI SAD JAČA PODRŠKU SAMOZAPOŠLJAVANJU: Subvencija grada ulaznica za biznis

Z. GRUMIĆ 07. 12. 2022. u 22:48

NOVOSAĐANKAMA i Novosađanima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koji su konkurisali za ovogodišnje subvencije iz gradskog budžeta namenjene samozapošljavanju, danas je gradonačelnik Milan Đurić svečano uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava od po 400.000 dinara, kako bi lakše pokrenuli sopstvene poslove, u najrazličitijim oblastima.

Z. Grumić

Poželevši uspeh i sreću u korisnicima finansijske podrške, koju je ovog puta dobilo 130 sugrađana, Đurić je istakao da u proteklih deset godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošljavanje konstantno povećavajući budžetski iznos za ostvarivanje te mere i naglasio da je ovogodišnje izdvajanje od ukupno skoro 52 miliona dinara, rekordno.

- Ovi ugovori su vaša ulaznica u svet samostalnog poslovanja. Mikro i mala preduzeća i preduzetnici čine osnovu privredne strukture našeg grada a od danas ste i vi deo tog poslovnog sveta. Želim vam da opstajete, napredujete, da se udružujete i međusobno pomažete a u svom gradu uvek ćete imati podršku i pouzdanog partnera – poručio je gradonačelnik.

Nadležni u Gradu će nastojati da i dogodine budu još veća budžetska izdvajanja za programe zapošljavanja.

- Planiramo budžet od 203 miliona dinara za Akcioni plan zapošljavanja, čime ćemo ostati lider u Srbiji po izdvajanjima za tu namenu - dodao je Đurić.

U ime korisnika subvencija za samozapošljavanje zahvalila je Ivana Morarević, koja finansijsku podršku dobila za proizvodnju društvenih igara, inspirisanih našom istorijom i tradicijom.

- Najlepše je raditi ono što čovek voli i čime želi da se bavi a nama je upravo to i omogućeno kroz ova bespovratna sredstva. Biti „sam svoj gazda“ uz ljubav prema poslu i inicijalnu podršku svog Grada je dobitna kombinacija za uspeh nas preduzetnika – poručila je Ivana Morarević.

Pogledajte više