IGRAJU SE I UČE: Bojanke i knjige za najmlađe učesnike u saobraćaju u Mačvi

05. 12. 2022. u 14:25

SVI učenici prvog razreda osnovnih škola u opštini Bogatić, kojih je u tom delu Mačve 181, nagrađeni su knjigom ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, a predškolci, njih 204, darovani su bojankama. To je deo kampanje „Pažljivko“ koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja.

foto V.Mitrić

Zbornik ilustracija koji je iznedrila Agencija za bezbednost saobraćaja posvećen je deci, kao najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju, koja će imati priliku da se kroz ovu obrazovnu knjigu upoznaju sa osnovnim pravilima u saobraćaju kroz situacije vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, kao i autobusom, ponašanje na selu i prelazak preko pruge.

Bojanke, na zanimljiv i kreativan način, doprinose da se lako usvoji pravilno ponašanje u različitim situacijama, koje je za njih kao učesnike u saobraćaju bezbedno.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Bogatić godišnjim programom rada predviđa redovno novac za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece svih uzrasta, kao i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Besplatne knjige i bojanke podelili su predstavnici lokalne samouprave i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja.

Pogledajte više