STOP NASILJU NAD OBRAZOVANJEM I U Kraljevu održan protest prosvetnih radnika

G. ĆIROVIĆ 01. 12. 2022. u 12:47

Kao i u brojnim gradovima i opštinama, i u Kraljevu je održan protest ovdašnjih prosvetnih radnika, Članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

G.Šljivić

Sa protestnog skupa kojem je prisustvovalo nekoliko stotina zaposlenih u kraljevačkim obrazovnim ustanovama, održanog na Trgu Svetog Save u centru grada na Ibru, ovom prilikom poslata je jasna poruka sa zahtevom za zaustavljanje svakog oblika nasilja u školama i vraćanje dosojanstva profesiji.

G.Šljivić

Protest prosvetnih radnika

- Jedan od najvažnijih zahteva je da dobijemo status službenog lica. Jer, da li mi, nosioci obrazovanja i vaspitanja treba da dozvolimo da postoji obrazovni sistem u kome učenici i zaposleni trpe nasilje? Da li treba da ćutimo i zatvaramo oči pred nemilim scenama vršnjačkog i nasilja nad prosvetnim radnicima. Odgovor je – Ne! - navodi se, pored ostalog, u proglasu koji je ovom prilikom citirao Gordan Marković, predsedsnik Sindikata obrazovanja Kraljevo.

G.Šljivić

Protest prosvetnih radnika

Prema njegovim rečima, od ukupno 30 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Kraljva, nastava je u znak protesta potpuno obustavljena u 21 obrazovnoj ustanovi.

Pogledajte više