PREDSTAVLJEN TAMARIN KNJIŽEVNI PRVENAC: Podrška Kulturnog centra paraćinskim autorima

Zorana Rašić 24. 11. 2022. u 17:18

„ČUDA POSTOJE“ naziv je zbirke pesama za decu Paraćinke Tamare Drašković, koja je sinoć predstavljena u Kulturnom centru pred brojnim posetiocima.

Foto: Z. Rašić

U vreme kad je stvaralaštvo za decu na margini književnog interesovanja, pojava ovakve zbirke vredan je doprinos – ocenili su profesori Miomir Milinković i Milutin Đuričković tokom uspešne književne večeri.

- Pišem oduvek, pišem stalno, volim igru rečima i najlakše mi je da tako kažem šta mislim i osećam, rekla je Tamara na početku promocije. U pitanju je prva zbirka poezije za decu koju je napisala i, uopšte, njena prva objavljena knjiga. Podršku Tamari da nastavi da piše aplauzima je dala brojna publika prisutna na književnoj večeri.

Foto: Z. Rašić

 Prema rečima portparola Kulturnog centra Nenada Jevtića, sve više paraćinskih autora piše i objavljuje knjige, a Kulturni centar ovakvim promocijama im daje podstrek.

Foto: Z. Rašić

Veče je proteklo u kazivanju stihova i u pohvalnim rečima Tamarinom stvaralaštvu. Njena poezija namenjena je deci i odraslima koji se osećaju kao deca, a ko u čuda veruje – taj i čuda stvara!

Pogledajte više