BOLJI USLOVI ZA SPORT: U renoviranje Sportskog centra u Rumi grad ulaže 23 miliona

S. K.

22. 11. 2022. u 06:00

RENOVIRANjEM Sportskog centra u Rumi, u koje lokalna samouprava ulaže 23 miliona dinara, sportisti raznih takmičenja dobiće znatno bolje uslove za trening i utakmice, kaže za "Novosti" Igor Damjančuk, direktor Sportskog centra u Rumi. Vraćanje u halu sportskih klubova biće omogućeno oko 20. decembra, kada se i očekuje završetak svih poslova.

Uslovi međunarodnog takmičenja, Foto S. K.

Iako se svake godine sportska hala održavala, ove godine došla je na red kompletna rekonstrukcija, ne samo unutrašnjosti sale već i ulaza.

- Završeni su radovi na parketu. Izvađen je stari i postavljen novi, stavljena je nova podloga sa amortizerima i neophodnim nivelacijama. Paralelno sa tim, radi se na uređenju svih ulaza, kao i sređivanju hodnika kod svlačionica. U planu je izrada spuštenih plafona, nove rasvete, kao i kompletno krečenje prostorija - kaže Damjančuk, dodajući da će nakon ovih obimnih radova, hala ispunjavati uslove međunarodnog takmičenja.

Neklizajući granit umesto mermera, Foto S. K.

I ispred Sportskog centra, umesto starog, dotrajalog mermera, postaviće se neklizajući granit, što je veoma značajno zbog svakodnevne velike frekvencije sugrađana koji ovde prolaze.

- Od sledeće nedelje, na spoljnim i unutrašnjim delovima Sportskog centra počeće postavka video-nadzora, kako bi objekat bio u potpunosti zaštićen i bezbedan. Planiran je početak radova i na zameni rasvete u Velikoj sali - naglašava direktor SC Ruma.

Ruma, koja je poznata kao grad sporta ima muško-ženski košarkaški, odbojkaški i rukometni klub, zatim dva džudo kluba, po jedan karate, savate, kik-boks i tekvondo.

- Sada će svi ti sportisti imati idealne uslove za trening i utakmice. Sledeće godine u planu je i sređivanje kuglane i teretane, tako da će sportski centar kompletno biti modernizovan - zaključuje Damjančuk.

TURNIR U FUTSALU

Sportska hala će 21. decembra u potpuno renoviranoj hali spremna dočekati Zimski turnir u futsalu, koji će na radost svih ljubitelja sporta ove godine biti ponovo organizovan, posle pauze od šest godina.

Ilustracija Novosti

Pogledajte više