U LESKOVCU POČINJE MALI JOAKIM: U konkurenciji za nagrade sedam predstava

I. M. 21. 11. 2022. u 12:45

U LESKOVAČKOM Narodnom pozorištu večeras počinje 15. Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.

foto: detalj sa plakata NPL

U konkurenciji za nagrade je sedam izabranih predstava. Festival otvara "Razmaženi princ" leskovačkog pozorišta. Slede "Nerođena devojka" pozorišta iz Vranja, "Crvenkapa i dragi vuk" šabačkog pozorišta, potom "Alisa na putu za Oz" pozorišta "Zoran Radmilović" iz Zaječara i "Vetar" kragujevačkog Pozorišta za decu i mlade.

Do 28. novembra na sceni leskovačkog teatra predstaviće se i glumci niškog Pozorišta lutaka sa predstavom „Čarobnjak iz Oza““ kao i kruševačkog teatra sa naslovom „Mala Sirena“. Festival će biti zatvoren predstavom u čast nagrađenih prištinskog pozorišta „Zvonar Bogorodičine crkve“.

Narodno pozirište u Leskovcu je domaćin „Malog Joakima“ nakon što je na prošlogodišnjem festivalu u Kruševcu osvojilo tri nagrade za predstavu „Pinokio“.

Organizatori se nadaju da će festival posetiti veliki broj dece i da će uživati u predstavama koje je u tačmičarski program uvrstio ovogodišnji selektor Aleksandar Radulović.

Festival se održava pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja.

Pogledajte više