BIĆE AKADEMIJA I POD RUDNIKOM: Karate priznanje Gornjem Milanovcu

M. BOŠNjAK

21. 11. 2022. u 11:38

SA seminara Svetske karate akademije (SKA) održanog u nemačkom gradu Mulhajmu, stiže lepa vest za Gornji Milanovac - čelnici ove organizacije su saglasni da se jedan ogranak uskoro bude osnovan i u gradu na Despotovici!

Vučićević u Mulhajmu, Foto Privatna arhiva

SKA je, inače, osnovana 1989, sa ciljem da okuplja najbolje instruktore sa svih meridijana, čiji zadatak je da promovišu i unapređuju karate kao časnu borilačku veštinu, a na pomenutom seminaru jedini predstavnik Srbije je bio Nenad Vučićević iz milanovačkog karate kluba Takovo - u Srbiji i Evropi poznat po izuzetnim postignućima tokom svoje bogate takmičarske karijere.

- Akademija okuplja zaista najbolje među najboljima, a meni je bila izuzetna privilegija da se odazovem pozivu za učešće na skupu više od stotinu vrhunskih majstora karatea.

Zadovoljan sam i jer je prihvaćena moja ideja da osnujemo Srpsku karate akademiju, sa centrom u Gornjem Milanovcu i što više njenih ogranaka širom naše zemlje. O nameri da omogućimo međunarodnu, još bolju saradnju Srbije i drugih zemalja razgovarao sam sa zvaničnim predstavnicima i liderima karatea u Portugaliji, Španiji, Nemačkoj, Belgiji... - zaključuje Vučićević, prenoseći da je već dogovoren odlazak naših instruktora na sledeći seminar, zakazan za februar 2023.

Pogledajte više