IMUNIZACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA: Do sada vakcinisano 1.217 Negotinaca

S. M. J. 08. 11. 2022. u 18:08

VAKCINACIJA protiv sezonskog gripa odvija se planiranom dinamikom i u negotinskom Domu zdravlja ističu da su zadovoljni odzivom građana.

Foto: S. M. Jovanović

U Službi socijalne medicine sa epidemiologijom negotinskog Doma zdravlja u toku je vakcinacija zainteresovanih građana protiv sezonskog gripa.

Vakcine protiv sezonskog gripa dostupne su svim građanima koji se mogu vakcinisati radnim danima, od ponedeljka do petka od 7 do 14 časova.

-Dobili smo ukupno 1.450 doza trovalentne vakcine i 50 doza četvorovalentne za mlađe od 65 godina i do sada je dato 1.217 doza - kaže dr Jovica Ilić, načelnik Doma zdravlja u Negotinu.

Zdravstveni radnici aktivnu imunizaciju protiv gripa preporučuju osobama u riziku od teške kliničke slike i komplikacija, kao što su trudnice, osobe starije od 65 godina, osobe sa hroničnim plućnim, malignim, kardiovaskularnim, metaboličkim i drugim bolestima i članovi njihovih porodica.

Paralelno sa imunizacijom protiv sezonskog gripa u negotinskom Domu zdravlja odvija se i vakcinacija protiv kovida.

-Na raspolaganju građanima su Fajzer, Moderna i Sinofarm vakcina protiv kovida koje su dostupne radnim danima od 8 do 14 sati, s tim što se za imunizaciju vakcinama Fajzer i Moderna zakazuje termin - dodaje dr Ilić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više