NAJLEPŠI JE GUŠAN IZ ŠIDA: Završena 68. izložba golubova i ukrasne živine u Vršcu (FOTO)

Jelena J. Baljak 08. 11. 2022. u 13:12

POBEDNIK Međunarodne izložbe golubova, ukrasne živine, kunića i ptica „Vršac 2022“, koju je po 68. put organizovalo udruženje „Vršački prevrtač“, je pomeranski gušan, uzgajivača Dragana Čavića iz Šida.

foto J.J.Baljak.JPG

Ovaj izraziti primerak gracioznog goluba osvojio je najviše ocene stručnog žirija i to u veoma jakoj konkurenciji, budući da je na izložbi bilo predstavljeno čak 1.800 eksponata.

-U Vršac se donose najkvalitetnija grla sa naših prostora, što ovu izložbu svrstava među najznačajnije u Srbiji. Konkretno, ja sam gušane, koje sam ovde predstavio, izlagao i na evropskim izložbama u Francuskoj, Nemačkoj i Slovačkoj i sa njima osvajao priznanja. Srbija, inače, sa svojim lepezanima, maltezerima, perikerima i gušanima može da se meri sa ostalim evropskim zemljama. Štaviše, mi spadamo u sam vrh evropskog golubarstva – ističe Čavić, inače evropski šampion.

U volijerama, koje su bile postavljene u sportskoj sali Hemijsko-medicinske škole, posetioci su tokom tri dana trajanja izložbe mogli da vide 70 različitih vrsta živine, golubova i kunića, među kojima su bile i neke nove, dosad neviđene.

-Predstavilo se 150 izlagača iz šest zemalja – Srbije, Rumunije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Zadovoljni smo brojem eksponata i kvalitetom prikazanih grla – istakao je Marko Tošović, predsednik udruženja „Vršački prevrtač“.

Izložba je prvi put organizovana nakon dvogodišnje pauze zbog virusa korona.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pogledajte više