BOGAT KULTURNI VIKEND U KIKINDI: Do kraja novembra tri izložbe

R. Š. 07. 11. 2022. u 19:21

KIKINĐANI do kraja ovog meseca mogu da pogledaju tri izložbe slika koje su otvorene minulog vikenda. U galeriji „Terra“ izložene su slike Milovana Dagovića „Tragovi identiteta“.

Foto: UG "Raša Popov"

Postavka je vezana za 1992. godinu, i donosi umetnikove emocije, događaje i sećanja, od Sarajeva, gde je nekada živeo, do danas. U gradu na Miljacki najpre je završio Umetničku školu, a kasnije diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti, na odseku za vajarstvo. Sada živi u Subotici. Član je ULUS-a i do sada je izlagao na više izložbi u gradovima bivše Jugoslavije, zatim u Srbiji i u inostranstvu. U Kikindi je bio pre 20 godinam kao učesnik vajarskog simpozijuma skulpture u terakotri „Terra“.

U Domu kulture u Mokrinu izloženi su radovi Brace Azarića, jednog od najpoznatijih i najuspešnijih slikara amatera u Kikindi. Izložbu je priredilo Udruženje građana „Raša Popov“ iz Mokrina. Azarić je do sada imao više od 50 samostalnih i duplo više kolektivnih izložbi. Izlagao je i u Mokrinu za koji ga vežu brojna prijateljstva sa slikarima i pesnicima. Učesnik je mnogih kolonija. Osnivač je i direktor galerije „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima kod Kikinde.

Treća izložba je u galeriji Kulturnog centra gde se postavljeni „Portreti“ Gordane Kežić. Ova mlada Kikinđanka nije slikarka, već psihološkinja, ali se bavi slikarstvom i njeni radovi sada su prvi put predstavljeni javnosti. Na njenim crtežima su, uglavnom, poznate ličnosti.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više