GRADE NOVI VRTIĆ U VRŠCU: Objekat kod Gerontološkog centra briše dugu listu čekanja

Jelena J. Baljak 01. 11. 2022. u 10:04

NA parceli od 2.000 kvadratnih metara, koja se nalazi pored Gerontološkog centra u Vršcu, u toku je dugoočekivana izgradnja novog vrtića, koji će biti namenjen jaslenom uzrastu.

J.J.Baljak

Tom investicijom, vrednom oko 85 miliona dinara, lokalna samouprava će rešiti višegodišnji problem nedovoljnog broja mesta za upis svih zainteresovanih mališana u neki od devet objekata Predškolske ustanove „Čarolija“. Trenutno ih je na listi čekanja oko 150, od čega njih stotinu čeka upravo na jaslice.

J.J.Baljak

 

-Poslednjih godina je interesovanje za upis dece u jaslice značajno veće od naših raspoloživih kapaciteta. Na listi čekanja se nalaze i mališani, čija su oba roditelja u radnom odnosu. Prepoznali smo to kao jedan od gorućih problema i zato smo još prošle godine podigli kredit kako bismo što pre realizovali taj kapitalni projekat. Od iduće školske godine više neće biti lista čekanja – kaže Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Novi vrtić, modernog dizajna prostiraće se na 640 kvadrata. Imaće prizemlje i sprat, dečje igralište, pristupne puteve, parking i uređene zelene površine. Moći će da primi između 80 i 100 dece, u pet vaspitnih grupa. Sa radom će početi u školskoj 2022/23.

U PU „Čarolija“ trenutno je upisano 1.040 mališana, od kojih je 163 jaslenog uzrasta. Vaspitne grupe za decu od jedne do tri godine trenutno postoje samo u četiri od ukupno devet objekata – u dva u centralnom vrtiću, u Hemogradu i kod bivše kasarne.

Pogledajte više