VRTIĆ U NOVOM ŽEDNIKU: Subotica brine o najmlađim sugrađanima i u seoskim sredinama

J. L.

20. 10. 2022. u 13:34

NA radost brojnih meštana subotičkih sela Stari i Novi Žednik, pri Osnovnoj školi "Bosa Milićević" otvoreno je novo odeljenje vrtića "Sunce", u kome će boraviti oko 30 mališana iz ovih naselja.

Foto Vojvodina uživo

Otvaranje novog vrtića rezultat je zajedničkih napora roditelja i Mesne zajednice "Novi Žednik" s jedne, i lokalne samouprave i Predškolske ustanove "Naša radost" sa druge strane.

- Jako smo zadovoljni što smo uspeli na vreme da završimo veliki posao oko otvaranja novog odeljenja u vrtiću "Sunce". To nije bio jednostavan posao, već je organizacija podrazumevala usklađene aktivnosti svih učesnika u procesu, počev od rukovodstva MZ "Novi Žednik", škole, Direkcije za republičku imovinu, naše ustanove i lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom, gradskom menadžerkom i sekretarijatom za društvene delatnosti gradske uprave Grada Subotice - ističe Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti".

DA MLADI OSTANU

ČESTO govore da svi treba da imamo iste uslove, ali živeti u gradu i selu nije isto i presrećni smo što je neko imao sluha za naše potrebe - kaže Suzana M. - Naše selo je na dobrom mestu, izlazi na glavni put, imamo sve i verujem da će ovo zadržati mlade porodice da ostanu ovde, da na svojoj dedovini žive i rade, a ne da idu u veliki grad.

Prostor je građevinski adaptiran, prilagođen je uzrastu mališana, opremljen potpuno novim nameštajem i rekvizitima. Stari i Novi Žednik zajedno čine jedno od najvećih prigradskih naselja, kojima gravitiraju i okolni salaši i sela.

Foto: Novosti

Pogledajte više