„LOKAL“ ĆE PONOVO KRUŽITI KIKINDOM: Objavljena trasa kojom će opet da saobraća autobus "10"

R. Š. 27. 10. 2022. u 16:52

OD utorka 1. novembra, Kikinda će ponovo imati gradsku autobusku liniju, pa će nekada popularni „lokal“ kružiti istim ulicama kao i pre nekoliko godina.

Foto: JP "Autoprevoz"

Linija 10 će polaziti od Autobuske stanice, zatim ide do bolnice i Železničke stanice, ulazi u Ulicu vojvode Putnika, prolazi pored Gradske pijace, pa Ulicom vojvode Mišića i Srbobranskom ide do Mikronaselja, a odatle ponovo na Autobusku stanicu. Linija će saobraćati ujutro i tokom popodneva.

Prvi polazak sa Autobuske je ujutro, u 5:15, potom u šest i sedam sati, pa onda u 13:05, 14:05 i na kraju je poslednja dnevna vožnja u 15:05 sati. Putnici će plaćati kartu po ceni od 50 dinara, dok će određene kategorije imati povlašćenu cenu. Prema Gradskoj odluci jeftiniji prevoz „lokalom“ imaće učenici osnovnih i srednjih škola, slepa i slabovida lica, penzioneri, ratni veterani i ratni vojni invalidi, kao i lica u stanju socijalne potrebe. Svi oni su obavezni da izrade legitimacije za povlašćeni lokalni prevoz.

Gradski „lokal“ ukinut je pre nekoliko godina zbog nerentabilnosti, ali se sada procenjuje da će ga sada, zbog niske cene karte koristiti građani, penzioneri, učenici, ali i radnici koji nemaju organizovan prevoz do posla.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više