ULAGANJA U ČIST GRAD: Opština Ruma modernizovala vozni park Jp "Komunalac"

S. Kostić

22. 10. 2022. u 06:33

LOKALNA samouprava Rume u ovoj godini investirala je 113 miliona dinara svom JP "Komunalac", za modernizaciju vozila, što je do sada najveći iznos koji je uložen u ovu firmu.

Foto S. Kostić

Tako da je samo u ovoj godini ovo komunalno preduzeće dobilo nove kamione, auto-podizač, specijalizovana vozila za prevoz otpada životinjskog porekla, kao i za prevoz životinja, traktor sa prikolicom, kamion cisternu za zalivanje drvoreda i pranje ulica, 57 kontejnera za seoske i gradske mesne zajednice, kosilice...

- Da bi što efikasnije radilo naše komunalno preduzeće mi smo morali da uložimo velika sredstva i za kratak vremenski period kupili smo praktično čitav pogon nove mehanizacije. Sada je na svima nama da još više napora učinimo kako bi se svest o važnosti očuvanja životne sredine podigla na još viši nivo - istakla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Foto S. Kostić

Upravo iz tog razloga uskoro će početi i velika akcija ozelenjavanja rumske opštine. Tokom novembra u planu je sadnja 1.700 sadnica koje je Ruma dobila u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, za pošumljavanje park šume Borkovac.

- Najavljujem i sadnju drvoreda na novom putu prema Inđiji, znači od Žarkovca, Putinaca prema Inđiji i prema jezeru Dobrodol, za tu namenu smo kupili 2.000 sadnica. I na putnim pravcima prema svim ostalim seoskim sredinama mi ćemo saditi drveće - rekla je predsednica Ćirić.

SPREMNI ZA SNEG

O nove mehanizacije može se koristiti i za čišćenje snega. Na auto-podizaču imamo mogućnost montiranja raonika sa posipačem soli što će nam svakako koristiti u narednom periodu - kazao je Dragan Panić, direktor JP "Komunalac".

Ilustracija Novosti

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pogledajte više