RAZGOVOR O EVROPSKOM PROCESU: Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji predstavljen u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ 21. 10. 2022. u 17:57

PREDSTAVLjANjE Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2022. godinu, danas u velikoj sali Skupštine grada Novog Sada, organizovali su Delegacije EU u našoj zemlji, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i novosadski „EU Info point“.

Informativna služba Skupštine grada Novog Sada

Kako je navedeno u saopštenju, to je bila prilika da se relevantnim akterima u Novom Sadu i Vojvodini pruži mogućnost da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusiji o tom dokumentu.

Pozdravljajući prisutne, zamenica predsednice Skupštine grada Kristina Karaić je istakla da Srbija, kao kandidat za članstvo u EU, ulaže veliki trud i napor kako bi postala punopravni član.

- Iako se rezultati bilo kog posla ne mogu videti preko noći, ne možemo gubiti iz vida posvećenost i vreme koje naša zemlja ulaže u reforme, a koje pre svega doprinose napretku našeg društva. Grad Novi Sad nastoji da se istakne koliko može u okvirima jedne lokalne samouprave u tim procesima, bilo da to čini kroz infrastrukturne projekte podržanih od strane EU, kroz aktivnosti koje se ostvaruju u saradnji s evropskim institucijama ili kroz projekte u raznim oblastima, poput kulture, omladine, privrede, turizma i drugih - poručila je Kristina Karaić.

Ključne nalaze Izveštaja predstavio je šef političke sekcije Delegacije EU u Republici Srbiji Dirk Lorenc a u razgovoru je učestvovao i direktor „Fonda Evropski poslovi“ Aleksandar Simurdić.

BONUS VIDEO - IZVOL’TE U BEČEJ: Milan Onjin, direktor TO Bečeja, o lepotama varoši na desnoj obali Tise

Pogledajte više