BORINI POZORIŠNI DANI: Kuda plovi ovaj svet

J. S. 05. 10. 2022. u 12:42

„Kuda plovi ovaj svet?” slogan je pod kojim će od 21. do 28. oktobra u Vranju biti održani 42. Borini pozorišni dani, festival posvećen velikanu srpske književnosti, Vranjancu, Borisavu Bori Stankoviću. Kako je još ranije izjavio selektor festivala Slobodan Savić, slogan je proizašao iz aktuelnih dešavanja u društvu.

Foto: Plkat

Ovogodišnji Borini pozorišni dani počinju predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin?” po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. Slede ostvarenja „Izbiračica” i „Kus petlić” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim „Rolerkoster” Ateljea 212, „Rat i mir” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda i „Poslednje devojčice” Pozorišta „Deže Kostolanji” iz Subotice. U čast nagrađenih poslednjeg dana festivala, 28. oktobra, nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom „Crna ovca” u režiji Snežane Trišić.

 21. oktobar rezervisan je za obeležavanje Dana Pozorišta „Bora Stanković’’, kada će i zvanično biti otvoren festival. Za tu priliku glumci vranjskog teatra izvešće komad „Autoputem”, po tekstu i u režiji Ane Đorđević. Uz glavni festivalski, pripremljen je i prateći program koji će sadržati Izložbu fotografija – 25 godina profesionalnog pozorišta, Izložbu pozorišnih plakata, promociju izdanja Sterijinog pozorja, zatim promociju knjige „Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića” i predstavu za decu iz seoskih sredina. Karte za predstojeći pozorišni festival biće u prodaji od ponedeljka 10. oktobra. Cena kompleta karata je 4.200, a pojedinačnih 700 dinara.

Pogledajte više