CILJ - RAZVOJ TURIZMA U Vrnjačkoj Banji održava se 12. Turistički forum Srbije

G. ĆIROVIĆ 28. 09. 2022. u 11:04

Vodeća turistička mesta u Srbiji nisu konkurencija jedna drugima, već partneri čiji je zajednički cilj razvoj turizma – rekao je predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović na otvaranju 12. po redu Turističkog foruma Srbije, što je ujedno jedna od glavnih poruka ovog skupa koji se održava u Vrnjačkoj Banji.

Opština Vrnjačka Banja

Trodnevni forum okupio je velikih broj predstavnika Turističkih organizacija iz svih krajeva Srbije koji su, pored ostalog, bili u prilici da prisustvuju predavanjima: „Trendovi nakon pandemije kovid virusa u industriji turizma i odgovor turističkih destinacija na nastale promene“, „Upravljanje procesom pripreme projekata na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou“, kao i „Značaj integralnog planiranja razvoja turizma na nivou destinacija. Program razvoja, plan promotivnih aktivnosti“.

Na svečanom otvaranju foruma, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je naglasila značaj oporavka srpskog turizma posle dve teške godine, dodajući da je pred turističkim poslenicima period kada se neće osvrtati unazad već će ići napred, prateći trendove, ulagati u ljude i vredno raditi kako bi rezulati turizma u Srbiji bili još uspešniji.

Pogledajte više