OSUĐEN NA ŠEST MESECI ZATVORA ZBOG - VODE: Nastavlja se "rat" između Caričića i JKP "Komunalac" iz Ravnog Sela

Z. Rajić

26. 09. 2022. u 13:30

BOŽIDAR Caričić iz Ravnog Sela kod Vrbasa, kojeg je sud oslobodio plaćanja duga za vodu sa obrazloženjem da je neispravna, jer je od 2006. zabranjena za piće zbog prekomernog sadržaja arsena, krajem prošle sedmice je obavešten da je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zato što je sprečio radnike JKP "Komunalac" da mu zbog neplaćenog računa preseku vodovodnu cev ispred kuće.

Božidar Caričić, Foto Z. R.

Presudu je donela sudija Osnovnog suda (OS) u Vrbasu Snežana Popović, na predlog rukovodioca OJT Jasmine Đurović.

- Proglašen sam kriminalcem, iako je pre tri godine sudija OS Mirjana Vignjević dala do znanja "Komunalcu" da u Ravnom Selu ne isporučuje pijaću vodu, pa prema tome nema prava ni da je naplaćuje. Tužen sam, jer posle toga nisam dopustio radnicima JKP da mi, u nameri da "iseku" vodu, oštećuju posed i uništavaju cevi koje pripadaju Mesnoj zajednici, a ne njima - kaže Caričić.

Krivična prijava protiv njega podneta je "zbog sprečavanja službenog lica u obavljanju službenih dužnosti". Njegov advokat Predrag Bogovac naglasio je da se službenim licima ne mogu smatrati pomoćni radnici JKP koji su bez ikakve dozvole i bez bilo čije saglasnosti došli sa bagerom da kopaju na tuđem zemljištu, ne vodeći računa o mogućoj šteti.

- Božidar se nije bespravno priključio na vodovodnu mrežu, jer bi jedino u tom slučaju "Komunalac" mogao da ga isključi, a ne na osnovu procene da nešto duguje, jer postoji presuda o tome da ništa ne duguje - predočio je advokat.

SOPSTVENI BUNAR

PREMDA ih je 2019. u tome osujetio, komunalci su u decembru prošle godine Caričića ipak isključili iz mreže, presekavši dovod u njegovo domaćinstvo. On je posle toga u dvorištu napravio bunar, ne trošeći više vodu iz vodovoda ni za toalet.

Pogledajte više