ENERGETSKA EFIKASNOST U NEGOTINU: Objavljena preliminarna lista korisnika subvencija

S. M. J. 20. 09. 2022. u 12:43

KOMISIJA za realizaciju mera energetske sanacije opštine Negotin objavila je jedinstvenu preliminarnu listu krajnjih korisnika za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin.

Foto: S. M. J.

Pravo na sredstva na konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin, sudeći prema preliminarnoj listi koju je objavila Komisija za realizaciju mera energetske sanacije opštine, ostvarilo je 99 od 135 podnosilaca prijave.

Ovih 99 korisnika su, navode u lokalnoj samoupravi, ostvaruju pravo na bespovratna sredstva do iznosa planiranih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije, u ukupnom iznosu od 15.000.000  miliona dinara. Iako su i ostale prijave potpune i stigle su blagovremeno, one nisu ostvarile pravo na bespovratna sredstva zbog nedostatka sredstava.

Podnosioci prijava imaju rok od tri dana da obave uvid u podnete prijave i priloženu dokumentaciju, a prigovor mogu da podnesu u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste.

Komisija je dužna da  razmotri podnete prigovore na listu, kao i da donese odluku o prigovoru, koja mora biti obrazložena, u roku od 15 dana od dana njegovog prijema i na osnovu donetih odluka donese revidiranu preliminarnu listu.

Nakon što se i na terenu utvrdi da su prijave u skladu sa konkursom Opštinsko veće opštine Negotin doneće Odluku o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije, na osnovu čega se zaključuju ugovori, navode u Komisiji za realizaciju mera energetske sanacije opštine Negotin.

Pogledajte više