"IZNAD ISTOKA I ZAPADA": Najlepše srpske pesme pred Somborcima

J. L. 12. 09. 2022. u 14:08

U PETAK, 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sombor, sa početkom u 19 časova, somborska publika imaće priliku da čuje jedinstvenu antologiju srpske sabrane muzike na koncertu „Iznad Istoka i Zapada“.

FOTO: Promo

Koncert „Iznad Istoka i Zapada“ organizuje Kulturni centar "Laza Kostić", i tematski obuhvata period srednjeg veka, nemanjićke Srbije, preko najznačajnijih etno-zapisa i instrumentalnih bravura od Kosova do Vojvodine, do dvadesetog veka u srpskom izvornom nadahnuću remek-dela našeg čuvenog meloda pojca i kompozitora čuvenih pesama „Vostani Serbije“, „Oj Kosovo, Kosovo“, „Oj Prizrene grade“ i mnogih drugih kompozicija, čuvenog Ljubomira Ljube Manasijevića.

U solo i duetskim numerama sa legendom srpskog pojanja učestvuje i sopran kristalne čistoće, novosadska operska diva, mr Zorica Belić, dok instrumentalne bravure celokupnog programa pripadaju orkestru specijalizovanom za ranu muziku sa autentičnim starim instrumentima poput carigradske laute, ćure, šargija, goča, blok i traverzo flaute, tarabuke i mnogih drugih autentičnih instrumenata koji se ne mogu često čuti na koncertima.

Pogledajte više