"BIĆEMO POUZDANI PARTNERI": Mirović primio ambasadora Italije

Novosti online 06. 09. 2022. u 12:50

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Italije Luku Gorija, s kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje AP Vojvodine sa italijanskim regijama.

Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović izjavio je da je za AP Vojvodinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja, istakavši da je Italija jedna od vodećih zemalja kada je reč o visini investicija u Pokrajini.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da su odnosi Srbije i Italije tradicionalno dobri te da su prioriteti AP Vojvodine i italijanskih regija isti ‒ saradnja u oblastima novih tehnologija, zelene tranzicije, vodosnabdevanja i zaštite životne sredine.

- Postoji mnogo potencijala za saradnju i razmenu iskustava. Bićemo pouzdani partneri za sve inicijative - istakao je predsednik Mirović.

- Jedan od naših glavnih ciljeva jeste da otvorimo nove mogućnosti za saradnju. Znamo koliko je AP Vojvodina važna za Srbiju. Voleli bismo da budemo partneri Vojvodine u svim oblastima od zajedničkog interesa - ocenio je ambasador Gori.

Pogledajte više