RIBLJA ČORBA UZ BANATSKE ŠTRUDLE: I rokenrol na keju pored Tise (FOTO)

B. GRUJIĆ

27. 08. 2022. u 15:46

ZA SLAVU se oduvek zna, slavi se tri dana i niko ne sme da napusti domaćine dok ne prođu slavski dani, a slava za Veliku Gospojinu u Novom Bečeju, slavi se najmanje nedelju dana, jer se o njoj još toliko priča i svode predivni utisci.

Foto: Manifestacija Velikogospojinski dani

Prvi slavski dan protekao je u maniru, Neka najbolji pobedi, a svi ćemo se lepo družiti i uživati kraj pitome Tise, gde je više od 70 kotlića gotovo u isti mah zanosno zagospodarilo carstvom mirisa i ukusa, originalne alaske čorbe, od sveže ribe, taze upecane iz reke.

Uz umilne mirise, dim i ogromno strpljenje, dok se čorba, po laloški krčkala nekoliko sati, pevali su Đusi Kovač i prijatelji, sve dok specijalni žiri nije presudio da za najukusniju čorbu bude proglašena ona, koju je skuvala domaća ekipa Alfa 2 iz Novog Bečeja, drugo mesto pripalo je takođe domaćoj ekipi, a treće gostima iz Kikinde, Banatski kulonari.

I dok su brojni gosti u Novom Bečeju uživali u konzumiranju riblje čorbe, sa centralne bine zabavljao ih je bend Kal, sa prepoznatljivim zvucima etno roka.

Početak  Velikogospojinskih dana obeležilo je i otvaranje tradicionalnog Poljo-festa, Etno bazara, deca su dobila svoju ulicu i uživala u prvim predstavama,, dok je Tisa bila preplavljena čamcima, idiličnim barkama i brodićima.

- Očekuju nas velike gužve, posebno u nedelju 28. avgusta, kada u Novom Bečeju nastupaju Aleksandra Prijović i Saša Matić, zato apelujemo na sve one koji dolaze da stignu koji sat ranije - naglasila je PR manifestacije Sanja Veličković, uz napomenu da je rukovodstvo  opštine donelo odluku da ove godine nema naplate parkinga, a sve goste, na prilazima varošice na Tisi, čekaće redari koji će upućivati sve vozače na lokacije gde mogu sigurno ostaviti svoj automobil.

BONUS VIDEO:

SOKAKOM POTEKLI POTOCI PIVA: Počinje tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu

Pogledajte više