U SOBAMA 3.004 MESTA: Studentski centar u Novom Sadu spremno čeka nove stanare u svojim domovima u tri grada

Z. GRUMIĆ

18. 08. 2022. u 09:22

U DOMOVIMA Studentskog centra Novi Sad za predstojeću akademsku godinu biće na raspolaganju ukupno 3.004 slobodna mesta od kojih je 2.653 u svih osam novosadskih, u zrenjaninskom 208, a 143 mesta u domu u Somboru.

Foto N. Karlić

Deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa, a, kako je saopšteno iz Studentskog centra (SC), u domovima u Novom Sadu je iz raspodele izdvojeno 60 mesta, od kojih je za međunarodnu razmenu rezervisano 40, a 20 će biti ekonomska.

Sve spremno za stanare, Foto N. Karlić

Konkurs za brucoše traje od 1. do 15. septembra, dok studenti ostalih godina prijave za smeštaj podnose od 16. septembra do 1. novembra. Studenti prve godine koji žele da konkurišu za sobe u domovima SC, u sva tri ova grada, detalje o konkursu i načinu podnošenja prijava mogu da pronađu u posebnom vodiču koji mogu da preuzmu u elektronskom formatu sa sajta SC ili u štampanom obliku u Službi smeštaja, kao i na prijavnicama studentskih domova.

- Rad Studentskog centra je krajnje transparentan i mi iz godine u godinu nastojimo da unapredimo našu otvorenost i komunikaciju sa studentima - istakao je Zoran Martinović, direktor SC Novi Sad.

- U vodiču za 2022-2023. date su detaljne informacije o smeštaju i pratećim sadržajima u domovima, koje su studentima važne pri odlučivanju za koji dom da konkurišu. Objavljeni su i važni brojevi telefona i mejl adrese. I što je najvažnije, objavljen je spisak svih dokumenata koje treba prikupiti i kompletna procedura podnošenja prijava.

Naveden je spisak dokumenata koji treba da dostave brucoši i studenti iz osetljivih grupa.

PRIJAVE U SD "SLOBODAN BAJIĆ"

PRIJAVE se predaju u Službi smeštaja Studentskog centra Novi Sad koja se nalazi u prizemlju studentskog doma "Slobodan Bajić" u Ulici dr Sime Miloševića 10. Studenti koji konkurišu za smeštaj u Somboru i Zrenjaninu prijave mogu da predaju u tamošnjim studentskim domovima, a vodič može da se preuzme sa linka http://www.scns.rs/dokumenti/Vodic/Vodic2022-23.pdf.

Pogledajte više